Post with featured image

„Creșterea capacității de legare a acidului hialuronic de spermatozoizi indică o maturitate mai bună, o morfologie mai bună și o integritate mai mare a ADN-ului după suplimentarea cu micronutrienți”

Lipovac M., Bodner F., Schütz A., Kurz H., Riedl C., Mair J., Imhof M.
Studiile au arătat că un indice de fragmentare ridicat al ADN poate fi unul dintre factorii cheie care pot contribui la infertilitatea masculină inexplicabilă. Folosind un test de legare la hialuronan, acest studiu pilot a investigat rata fragmentării ADN după administrarea PROfertil®.

Modul în care sperma este legată de hialuronan (parte a membranei care înconjoară ovulul) poate fi stabilit cu ajutorul testului de legare la hialuronan. Capetele de spermatozoizi maturi poartă un receptor specific pentru hialuronan (acid hialuronic). Spermatozoidul imatur nu are acest receptor. Cu cât este mai mare gradul de fragmentare a ADN-ului, cu atât mai puțini spermatozoizi sunt legați de hialuronan. Analiza de legare la hialuronan este astfel un bun indicator pentru selecția acelor spermatozoizi care au atins o anumită etapă de maturitate și, conform rezultatelor studiului, au o rată scăzută de degradare a ADN-ului. Numai spermatozoizii maturi se poat lega de hialuronan. Acest comportament de legare este necesar pentru fertilizarea cu succes a ovulelor. (Articole de literatură 27, 28, 29, 30, 31).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *