Rărirea părului la femei: Care este explicația și cum remediem problema

Rărirea părului la femei: Care este explicația și cum remediem problema


Multe persoane consideră căderea părului ca fiind o problemă cu care doar bărbații se confruntă, însă este important de știut faptul că aceasta afectează cel puțin o treime dintre femei.

Însă spre deosebire de bărbați, femeile se confruntă cu subțierea părului de pe suprafața scalpului, proces ce nu are ca finalitate calviția. Rărirea părului la femei poate fi cauzată de o mulțime de factori.

Despre aceștia, precum și despre specialiștilor privind rărirea părului la femei, în rândurile următoare:

Rărirea părului vs căderea părului

Pentru a înțelege mult mai bine problemele ce pot cauza rărirea părului la femei, este esențial să începem prin a stabili diferența dintre această problemă dermatologică și căderea părului.

Așadar, rărirea părului se refera la o cădere a părului de nivel mediu, până la un nivel moderat.  Spre deosebire de căderea părului cu o răspândire semnificativă pe suprafața scalpului, rărirea acestuia nu provoaca neapărat calviție. Cu toate acesta, determină apariția unor zone acoperite cu păr ce este vizibil mult mai rar.

Rărirea părului la femei se produce gradual, așadar, timpul poate fi de partea ta pentru a identifica în mod corect cauzele acestei probleme dermatologice și tratamentele optime pentru abordarea sa, pe baza recomandărilor făcute de medicul specialist.

Care sunt cauzele răririi părului la femei?

Rărirea părului la femei poate avea legătură cu factori genetici, obiceiuri asociate stilului de viață, cât și cu ambele seturi de cauze. Anumite afecțiuni medicale pot duce, de asemenea, la rărirea părului.

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie (AAD), este normal să pierzi zilnic între 50 și 100 de fire de păr. O cantitate de păr pierduta ce depășește aceste valori poate ridica anumite semne de întrebare.

Stilul de viață joaca un rol determinant pentru rărirea părului la femei. Cauzele asociate acestui prim factori pot include:

 • Aplicarea excesivă a tratamentelor de styling: colorarea părului, permanentul și alte proceduri de înfrumusețare din aceeași categorie.
 • Utilizarea unor produse pentru păr cu acțiune puternică, precum fixativele de păr cu nivel de rezistență foarte ridicat. Vopseaua semipermanentă pentru păr poate avea, de asemenea, un efect mult prea puternic asupra firelor.
 • Purtarea părului mult prea strâns, ce poate cauza tragerea firului și ruperea sa de foliculul din care s-a dezvoltat.
 • Urmarea unei diete alimentare sărace în fier, acid folic și alte minerale. Toți acești nutrienți susțin activitatea foliculilor de păr, privind creșterea naturală a firelor.
 • Stresul necontrolat, ce declanșează producerea unei cantități ridicate de cortizol (cunoscut și sub denumirea de hormonul stresului). Un nivel prea mare al hormonilor asociați stresului poate cauza distrugerea firelor noi de păr, ce urmează să crească în foliculii de păr.

Rărirea parului poate fi și ereditară. Alte cauze medicale pot, de asemenea, determina apariția acestei probleme dermatologice  :

 • O naștere ce a avut loc recent;
 • Întreruperea tratamentului medicamentos cu anticoncepționale;
 • Pierderea unei greutăți considerabile într-un timp relativ scurt;
 • Urmarea unui tratament pentru o afecțiune autoimună;
 • O problemă de piele sau alte infecții dermatologice.

Alte cauze ale răririi părului nu fel de frecvente::

 • Tragerea firelor de păr;
 • Tulburări de alimentație;
 • Episoade febrile cu valori ridicate.

Rărirea părului la femei: Tratamentul dermato-cosmetic Crescina Re-Growth HFSC 100% pentru femei

Există solutii impotriva raririi parului, pe care un specialist le poate recomanda doar în urma unui control detaliat, ce poate determina cu exactitate:

 • Cauzele ce au favorizat rărirea părului;
 • Gradul de avansare al problemei.

În urma unui diagnostic pus corect, medicul specialist poate recomanda tratamentul dermato-cosmetic Crescina Re-Growth HFSC 100%, care ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului, dacă foliculii de păr nu sunt complet atrofiați.

Crescina Re-Growth HFSC 100% este un tratament dermato-cosmetic pentru uz topic. Conține nucleul brevetat Crescina Re-Growth, care ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului.

O parte din principiile active brevetate (cisteina, lizina, glicoprotenia și Stem-Engine) sunt introduse în transportori specifici care permit eliberarea lor treptată și continuă, la nivelul scalpului.

Funcționarea corectă a celulelor stem din foliculul pilos este esențială pentru creșterea unor noi fire de păr. Recomandat în cazuri de pierdere a densității părului din cauze fiziologice, nu patologice. Crescina Re-Growth HFSC 100% nu acționează împotriva foliculilor complet atrofiați.

Cum se utilizează fiolele Crescina Re-Growth HFSC 100%

Fiecare fiolă de Crescina HFSC 100% conține 3.5 ml de preparat și este adecvată pentru uz zilnic, 5 zile pe săptămână, urmate de o pauză de 2 zile (de exemplu, primele 5 zile din săptămână).

Fiecare cutie cu 10 fiole este pentru o cură de două săptămâni. Fiecare cutie cu 20 de fiole este pentru o cură de o lună (ce poate fi repetată de mai multe ori pe an). Se recomandă o cură de minim 2 luni.

ATENȚIE: Numai pentru uz extern. A nu se injecta. A nu se înghiți. În cazul contactului accidental cu ochii sau mucoasele, clătiți cu apă din abundență. Spălați-vă pe mâini după aplicare. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Preparatul conține un vasodilatator ușor, care poate provoca o reacție ușoară de căldură, însoțită de înroșirea pielii pentru o perioadă scurtă de timp.

Crescina Re-Growth HFSC 100% se poate recomanda pentru stadii diferite ale răririi părului la femeii:

Conceptul Crescina

Crescina Re-Growth s-a concentrat întotdeauna pe pierderea densității părului. De fapt, Crescina nu este doar un produs dermato-cosmetic împotriva căderii părului, care se concentrează în general pe încetinirea sau contracararea detașării firelor de păr prezente deja la nivelul scalpului, ci a fost creat pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea scăderii densității părului din cauze fiziologice (nu patologice), si în cazurile în care cantitatea și calitatea părului scad treptat ca urmare a tulburării activității foliculilor piloși.

REFERINTE:

1. Bilodeau, Kelly. “Thinning Hair in Women: Why It Happens and What Helps.” Harvard Health,www.health.harvard.edu/blog/thinning-hair-in-women-why-it-happens-and-what-helps-2020032719267. Published March 27, 2020. Accessed June 4, 2021
2. Cherney, Kristeen. “Thinning Hair: Treatment, Vitamins, and More.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/thinning-hair. Published October 7, 2019. Accessed June 4, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *