Regenerarea părului la femei: Recomandări pentru un păr îngrijit de la rădăcină

Regenerarea părului la femei: Recomandări pentru un păr îngrijit de la rădăcină


Multe persoane consideră căderea părului ca fiind o problemă cu care doar bărbații se confruntă, însă este important de știut faptul că aceasta afectează cel puțin o treime dintre femei .

Regenerarea părului la femei poate fi favorizată cu ajutorul unui tratament dermato-cosmetic? Răspunsul este unul afirmativ, așa cum vom vedea împreună puțin mai jos, însă este necesară o evaluare în prealabil a medicului specialist, pentru a stabili cauzele fiziologice ale căderii părului.

De aceea, în cele ce urmează vom discuta despre motivele ce pot cauza aceasta problemă, dar și despre soluțiile de tratament dermato-cosmetic pe care noi ti le oferim, pe baza recomandarilor medicului tău.

Cum poate fi clasificată alopecia (căderea parului) la femei?

Alopecia (căderea parului) nu este contagioasă și nici este asociată unei probleme neurologice.  Cauzele pentru care se produce această problemă medicală sunt variate, de la cele genetice la cele asociate hair styling-ului și până la cauze ce pot detemina sistemul imunitar să atace foliculii de păr.

Cele 4 tipuri de alopecie la femei:

Alopecia androgenetică

Alopecia androgenetică descrie modelul feminin de cădere a părului, având la bază cauze de natură genetică sau ereditară.

Alopecia androgenetică reprezintă principala cauză a căderii părului la femei și, în general, manifestarea acestei condiții poate începe oricând între 12 și 40 de ani.

Alopecia androgenică, modelul feminin de cădere a părului, se manifestă printr-o subțiere a firelor, pe întreaga suprafață a scalpului.

Alopecia areata

Alopecia areata este descrisă de căderea bruscă și neuniformă a părului de pe cap sau corp. De regulă, se manifestă la început prin apariția unor petice de calviție de formă rotundă, ce se pot (sau nu) suprapune.

Alopecia cicatricială

Alopecia cicatricială este detaminată de o serie de afecțiuni ce favorizează pierderea ireversibilă a părului, prin cicatrizare. Părul cade iar foliculul afectat este înlocuit cu țestut cicatricial.

Alopecia traumatică

Alopecia traumatică este determinată de unele practici de hair styling alese în mod neinspirat: utilizarea placilor pentru îndreptarea părului, a uscătoarelor sau a anumitor substanțe chimice pentru vopsirea sau îndreptarea părului.

Cauze comune pentru căderea părului la femei

Iata care sunt principalele cauze pentru căderea părului la femei:

Condiții medicale

 • Hipotiroidismul;
 • Hipertiroidismul;
 • Limfomul Hodgkin;
 • Hipopituitarismul;
 • Boala Hashimoto;
 • Lupus;
 • Boala Addison;
 • Boala celiacă;
 • Lichenul plan;
 • Pecinginea;
 • Scleroderma

Modificări hormonale

La menopauză, femeile se pot confrunta cu alopecie, cauzată de niveluri scăzute ale producției de estrogen și progesteron. Aceste modificări hormonale conduc, de asemenea, la alte modificări în organism, precum: neregularitatea ciclului menstrual, uscarea pielii, transpirații nocturne, creșterea în greutate, uscăciune vaginală.

Unele femei pot constata pierderea sau rărirea părului în perioada ulterioară întreruperii tratamentului anticoncepțional. De ce se poate întâmpla acest lucru? În această situație, nivelul de estrogen scăzut poate întrerupe temporar ciclul de viață al firului de păr.

Evenimente stresante

Stresul emoțional sau fizic poate duce la căderea părului. Evenimente cu impact emoțional puternic, precum un deces în familie, o intervenție chirurgicală importantă sau o maladie gravă, pot determina corpul să oprească anumite procese, precum producerea părului.

Poate exista un decalaj de aproximativ 3 luni între momentul producerii evenimentului stresant și momentul în care femeile se pot confrunta cu semnele vizibile ale căderie părului, așadar, poate fi dificil de identificat declanșatorul pentru căderea părului.

Căderea părului cauzată de stres este, de obicei, temporară. Părul poate începe să crească din nou, dupa ce evenimentul declanșator a trecut, iar foliculul începe să producă din nou fire noi de păr.

Lipsa unor nutrienți

Lipsa anumitor vitamine și minerale poate duce, de asemenea, la subțierea sau căderea părului la femei. Unii dermatologi consideră că lipsa unui nivel prea scăzut de carne roșie sau o dietă vegetariana pot avea legătură cu pierderea părului.

Carnea roșie și alte alimente de origine animală sunt bogate în fier, minerală ce susține atât creșterea părului, cât și creșterea întregului corp. Femeile sunt oricum predispuse la deficiența de fier, din cauza sângelui pierdut în timpul menstruației.

Tulburările de alimentație, precum anorexia nervoasă, pot duce, de asemenea, la un deficit de vitamine și subțierea părului. În special, deficiențele despre care se crede că sunt asociate căderii părului sunt cele de zinc, B-6 și B-12.

Telogen Effluvium

A doua cea mai frecventă cauză a căderii părului se numește Telogen Effluvium. Este o cauză cu acțiune temporară și are loc atunci când există o modificare a numărului de foliculi în care cresc firele de păr, aflându-se într-o etapă de repaus.

Telogen Effluvium se poate activa în urma oricărui factor declanșator ce poate perturba ciclul de viață al firului de păr. Iată o serie de factori ce pot determina producerea acestei cauze a căderii părului

 • Episod febril cu valori ridicate;
 • Infecții puternice în oragnism;
 • Maladii cronice;
 • Stres emoțional;
 • Lipsă de proteine în dietă;
 • Tulburări alimentare;
 • Anumite medicamente: retinoizi, beta-blocante, blocante ale canalelor de calciu, antidepresive și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Sfaturi pentru regenerarea parului la femei: Tratamentul dermato-cosmetic Crescina Re-Growth HFSC 100% pentru femei

Există solutii impotriva raririi parului, pe care un specialist le poate recomanda doar în urma unui control detaliat, ce poate determina cu exactitate:

 • Cauzele ce au favorizat rărirea părului;
 • Gradul de avansare al problemei.

În urma unui diagnostic pus corect, medicul specialist poate recomanda tratamentul dermato-cosmetic Crescina Re-Growth HFSC 100%, care ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului, dacă foliculii de păr nu sunt complet atrofiați.

Crescina Re-Growth HFSC 100% este un tratament dermato-cosmetic pentru uz topic. Conține nucleul brevetat Crescina Re-Growth, care ajută la stimularea creșterii fiziologice a părului.

O parte din principiile active brevetate (cisteina, lizina, glicoprotenia și Stem-Engine) sunt introduse în transportori specifici care permit eliberarea lor treptată și continuă, la nivelul scalpului.

Funcționarea corectă a celulelor stem din foliculul pilos este esențială pentru creșterea unor noi fire de păr. Recomandat în cazuri de pierdere a densității părului din cauze fiziologice, nu patologice. Crescina Re-Growth HFSC 100% nu acționează împotriva foliculilor complet atrofiați.

Cum se utilizează fiolele Crescina Re-Growth HFSC 100%

Fiecare fiolă de Crescina HFSC 100% conține 3.5 ml de preparat și este adecvată pentru uz zilnic, 5 zile pe săptămână, urmate de o pauză de 2 zile (de exemplu, primele 5 zile din săptămână).

Fiecare cutie cu 10 fiole este pentru o cură de două săptămâni. Fiecare cutie cu 20 de fiole este pentru o cură de o lună (ce poate fi repetată de mai multe ori pe an). Se recomandă o cură de minim 2 luni.

ATENȚIE: Numai pentru uz extern. A nu se injecta. A nu se înghiți. În cazul contactului accidental cu ochii sau mucoasele, clătiți cu apă din abundență. Spălați-vă pe mâini după aplicare. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Preparatul conține un vasodilatator ușor, care poate provoca o reacție ușoară de căldură, însoțită de înroșirea pielii pentru o perioadă scurtă de timp.

Crescina Re-Growth HFSC 100% se poate recomanda pentru stadii diferite ale răririi părului la femeii:

Conceptul Crescina

Crescina Re-Growth s-a concentrat întotdeauna pe pierderea densității părului. De fapt, Crescina nu este doar un produs dermato-cosmetic împotriva căderii părului, care se concentrează în general pe încetinirea sau contracararea detașării firelor de păr prezente deja la nivelul scalpului, ci a fost creat pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea scăderii densității părului din cauze fiziologice (nu patologice), si în cazurile în care cantitatea și calitatea părului scad treptat ca urmare a tulburării activității foliculilor piloși.

REFERINTE:
1. Bilodeau, Kelly. “Thinning Hair in Women: Why It Happens and What Helps.” Harvard Health,www.health.harvard.edu/blog/thinning-hair-in-women-why-it-happens-and-what-helps-2020032719267. Published March 27, 2020. Accessed June 14, 2021

2. Marcin, Ashley. Hair Loss in Women. www.healthline.com/health/hair-loss-women. Published December 19, 2018. Accessed June 14, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *